Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 23, 2012, 21:52:02
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

ew5.earlweb.com/search.php?site=8// Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.automobilklubpolski.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: piekny_xj_daimler_4_0_xenon_bezowa_skora 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: piekny_xj_daimler_4_0_xenon_bezowa_skora  (Przeczytany 726 razy)
tomda
JCP club member
Forumowicz Executive

« : Kwiecień 08, 2009, 07:46:44 »

Czy ktoś w Was ma więcej informacji o tym egzemplarzu z Mogilna?

http://www.allegro.pl/item595031247_piekny_xj_daimler_4_0_xenon_bezowa_skora_okazja.html

Jak jak go oceniacie? Ile należałoby w niego włożyć i czy warto?
 thank you

XJ-8 4.2L
szpulek
JCP club member
Forumowicz Sovereign

JaguaremDoSlubu.eu

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 08, 2009, 08:02:48 »

A gdzie paski na bokach karoserii? Zwroc uwage na spasowanie maski i tylnej klapy. Nawet prawa tylna lampa jest zle spasowana. Gdzie znaczek daimlera w klapie (za drogi byl?)? Wiekszosc elementow byla malowana - z tego co widac, ale zdjecia sa zrobione pod takimi katami, zeby bylo trudniej to ocenic. Poza tym nabieranie ludzi na ksenon w x300 to smiech na sali - nie mowiac juz o tym jak one raza przez te klosze.. pzdr

xj8 4.0 sovereign '99 gliwice
Sebastian
Forumowicz Executive

XJ6 4.0 SPORT

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 08, 2009, 09:22:46 »

Zgadzam się z przedmówcą.    winkvic
Wnętrze też pozostawia wiele do życzenia: wytarta kierownica, połamane kratki od nawiewu środkowego i ten mechanizm zmiany biegów jakiś taki krzywy  dobani

Nie mamy samochodów, ....... mamy Jaguary  Mrugnięcie
Pieterek
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 08, 2009, 09:57:14 »

Niestety ja poza tytułem ogłoszenia nigdzie nie widziałem emblematu Daimler. To pewnie jakaś tragedia, coraz trudniej trafić fajnego Jaguara z polskiego ogłoszenia. dobani
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 08, 2009, 10:15:44 »

Najprawdopodobniej jest to Sovereign. Świadczy o tym wyposażenie auta i napis na klapie. Bity w tył - świadczą o tym lampy, brak chromów, brak napisu na klapie, złe spasowanie klapy. Walony z przodu. Grill od Daimlera, na 99% air bagi wystrzelone były. Pasażera jakiś taki dziwny jak od Daimlera, a kiera wymieniona wraz z poduchą. Nie zgadza się kiera z lawarkiem. I na dodatek brak pasków. Kierownica starta jakby tam ze 300 tysięcy było zrobione.
ksenon w x300 to smiech na sali - nie mowiac juz o tym jak one raza przez te klosze
Widziałeś? Nie żebym się czepiał, ale chce wiedzieć, bo się zastanawiam nad przerobieniem.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
szpulek
JCP club member
Forumowicz Sovereign

JaguaremDoSlubu.eu

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 08, 2009, 11:25:18 »

Tak, widzialem, ponadto kazda lampa fabrycznie nie pod ksenon, a w dodatku bez soczewki bedzie razic. A potem dziwia sie tacy, ze ja przed nimi w nocy na przeciwmgielnym jade.. pzdr

Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 08, 2009, 11:47:52 »

Tak widziałem, tzn tak, widziałem x300 na xenonie czy ogólnie widujesz auta z przerobionymi słoikami na xenona. Bo jak to drugie to ja też widuję i %&*())T^#%&^# rzucam jak jadą na przeciwko mnie. Ale głownie z powodu wsadzania żarników 6000K lub więcej. Mało kiedy widzi się auto przerobione na xenonie bez efektu oślepiania i prawdziwą barwą światła.

Ja już przerobiłem 2 swoje auta na xenona. I mimo iż są dostępne na allegro po 200zł, ja zawsze przerabiałem na soczewce od xenona i osprzęcie Hella, a w drugim przypadku Valeo. Nie zdarzyło mi się żebym ktoś mi mrygnął długimi, a i przegląd przechodziłem normalnie.

W moim X300 jest bardzo ładne odcięcie światła, a nawet śmiało mogę powiedzieć że porównywalne z soczewką. Sam byłem zdziwiony. Jadąc w tunelu drzew nie oświetlasz koron drzew, co zazwyczaj występuje w reflektorach gdzie ponacinane są szkła, a nie odblask. W związku z tych chciałem kupić D2R i wszystko co potrzebne do przerobienia i sprawdzić czy będzie oślepiał czy nie. Jak będzie to wtedy wsadze soczewkę.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
szpulek
JCP club member
Forumowicz Sovereign

JaguaremDoSlubu.eu

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 08, 2009, 11:54:21 »

W takim razie zrob z tego tutorial dla innych ludzi. Ja widzialem jednego x300 na ksenonie i oslepial, ale moze to byl odosobniony przypadek, tego nie wiem. Jesli ktos przerabia profi to ok, ale 95% ludzi kupuje, jak wspomniales, na allegro za 200zl i na tym konczy sie przerobka. Btw: jak przeszedles przeglad bez poziomowania? pzdr

Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 08, 2009, 12:17:46 »

Tutoriale mogę zrobić, ale najpierw musi to świecić, a nie oślepiać innych. Także dopóki nie zobaczę na własne oczy to nic na ten temat nie chce pisać. A diagności głównie patrzą czy reflektory są dobrze ustawione, nikt nigdy nie wszedł mi pod auto by sprawdzić czy na zawieszeniu jest poziomowanie. Spryskiwacz jest, lampa czysta jest, dobrze ustawione jest to i pewnie poziomowanie jest Mrugnięcie
A w Jagu będzie jeszcze łatwiej. Nie jeden diagnosta będzie go widział pierwszy raz na oczy, to już wogóle nie będzie patrzył. Dla nich najważniejsze jest ile to pali i czy na gaz jest.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
jean pierre
JCP club member
Forumowicz Sovereign

Legenda

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 08, 2009, 19:24:15 »

skladak, z roznych rozbitkow i tyle toraz, a dwa jak on ma przejechane 100 00km to jakis cud pojecia nie mam...no chyba ze gornik nim jezdzil kierownica mowi nam ok 200 000km

marek57
Forumowicz
**

« Odpowiedz #10 : Maj 05, 2009, 20:13:52 »

Radzio, przepraszam nie w temacie, a znasz sposób na odczyt prawdziwej liczby kilometrów. Pozdrowienia Marek
szpulek
JCP club member
Forumowicz Sovereign

JaguaremDoSlubu.eu

« Odpowiedz #11 : Maj 06, 2009, 07:29:40 »

najpewniej z numerem vin trzeba pędzić do aso

i Ty w to wierzysz, ze nie da sie "ustawic" przebiegu w kompach aso? pzdr

marek57
Forumowicz
**

« Odpowiedz #12 : Maj 06, 2009, 13:38:42 »

To co jechać do Karlika czy są może lepsze warsztaty i jaki kredyt brać.
Pozdrowienia Marek
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #13 : Maj 06, 2009, 13:53:08 »

marek57 Karlika daruj sobie. Szkoda tylko twojego czasu i pieniędzy. Poczytaj opinie na forum o tym serwisie. To jest multidiler, który jaguara traktuje jako największe zło, a diagnozy stawia na podstawie ruchu gwiazd.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
Pro - Jag
Moderator Prawny
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #14 : Maj 06, 2009, 14:12:43 »

Przyłączam sie do opinii o Karliku  dobani
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: piekny_xj_daimler_4_0_xenon_bezowa_skora « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!