Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 23, 2012, 20:37:24
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
JaguarClubPoland na Facebook  -  kliknij

www.jaguarclubpoland.net Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.millersoils.pl

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: X-type 2.5 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: X-type 2.5  (Przeczytany 320 razy)
Owca1911
Forumowicz
**

« : Luty 09, 2012, 12:10:43 »

Witam.Chciał bym kupić Jaguara,nie mówię stan ideał, bo za takiego swoje trzeba położyć.
Proszę o opinie tego auta. A może już ktoś był na jego oględzinach.
pozdrawiam

http://otomoto.pl/jaguar-x-type-godny-uwagi-C22820299.html 
strawinski
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2012, 14:53:51 »

witam.
nawet ładnie wygląda, trochę tylna klapa nie leży prosto, ale... coś za coś. nie wiadomo tez jak tam z układem jeszdym, zawieszeniem itd.
"pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany"- zbyt ładnie brzmi jak na te cenę. Czyli ma ks serwisowa, a to dużo. Najbardziej skupiłbym się na bezwypadkowości tego auta.
Mam mętlik w głowie, bo przywiezienie auta z Niemiec to coś ok 700-1200zł (chyba, że sam na własną rękę woził to wyjdzie mniej), Cena jest jeszcze do negocjacji, jest już opłacony (akcyza jest spora, bo dla auta pow 2L jest 18,6% liczona z katalogu) no i na tej transakcji jeszcze musi zarobić i to nie 1000zł, bo szkoda zachodu.
Brzmi jak zagadka matematyczna.
To ile to auto kosztowało u Niemca?
Nie chce zniechęcać bo może warto je zobaczyć i pomierzyć, może sprzedający ma kłopoty finansowe i potrzebuje szybko gotówki? nigdy nie wiadomo. Cena jak za golfa IV (biedne te golfy Niezdecydowany) jak nie masz daleko to go zbadaj.
Owca1911
Forumowicz
**

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2012, 15:35:41 »

chodzi o to że te auto właśnie już jakiś czas bywa na allegro, a cena początkowa od kiedy pamietam była 20tys Uśmiech Może faktycznie warto by było go zobaczyć.
cobi
Moderator Forum-Assistance
JCP club member
Forumowicz Daimler

Djabeł z Rajchu :)

« Odpowiedz #3 : Luty 09, 2012, 15:42:03 »

Prawy tylny błotnik wygląda jak wyrzezbiony.
Dwa popatrz na auto- wypolerowane,wychuchane typowo pod sprzedaż, z opon  aż cieknie "Plak"
TOSIEK
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Luty 09, 2012, 15:43:51 »

To auto jest już bardzo długo na allegro, podejdź do tego z rozsądkiem, bo ze zdjęć można zauważyć, iż samochód jest bardzo "podpicowany", "plakiem" jest zrobiony cały środek, obejrzyj go czy warto, ale cena jest zbyt niska jak na X-Type'a, z tego co pamiętam to cena była znacznie wyższa tego samochodu. Podjedź obejrzyj i zdaj relacje tu na forum.
RedOctober
JCP club member
Forumowicz Sovereign

Jaguar XJ6 SPORT 4,0 1996r - POZNAŃ

« Odpowiedz #5 : Luty 09, 2012, 17:11:05 »

Jeśli to ten którego widziałem w Swarzędzu w komisie jak szukałem do siebie kotka z rok temu to był on po strzale w tył i wjechał w przodem inne auto.

strawinski
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #6 : Luty 09, 2012, 18:34:49 »

czyli bezwypadkowy  Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
powinni za to karać!!! kłamią jak z nut skrsyny
Owca1911
Forumowicz
**

« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2012, 18:37:14 »

Jeśli to ten którego widziałem w Swarzędzu w komisie jak szukałem do siebie kotka z rok temu to był on po strzale w tył i wjechał w przodem inne auto.
  To byłeś tam i tak ci gość gadał ?? czy jak ?
RedOctober
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #8 : Luty 09, 2012, 19:41:45 »

Czy to ten sam to na 100% nie powiem bo to już dawno było. Gościu w komisie zapewniał że auto bez wypadkowe. Ale po podniesieniu maski było widać że reflektory były naprawiane, śruby od maski odkręcane, refletory źle spasowane. Tył źle pasowany i co najwaźniejsze pogieta podłoga w bagażniku. Więcej z gościem nie rozmawiałem bo inaczej bym już był w  gdwizd. Dzięki żonie która mnie odciągła do samochodu gościu jeszcze żyje.

Owca1911
Forumowicz
**

« Odpowiedz #9 : Luty 09, 2012, 20:07:47 »

Czy to ten sam to na 100% nie powiem bo to już dawno było. Gościu w komisie zapewniał że auto bez wypadkowe. Ale po podniesieniu maski było widać że reflektory były naprawiane, śruby od maski odkręcane, refletory źle spasowane. Tył źle pasowany i co najwaźniejsze pogieta podłoga w bagażniku. Więcej z gościem nie rozmawiałem bo inaczej bym już był w  gdwizd. Dzięki żonie która mnie odciągła do samochodu gościu jeszcze żyje.

Wiem i rozumiem Uśmiech bardzo możliwe że tego byłeś oglądać ( http://otomoto.pl/jaguar-x-type-2-5-benzyna-4x4-skora-xenon-C22783103.html ) w sumie w okolicach Pz jest kilka Jag
RedOctober
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #10 : Luty 09, 2012, 20:12:38 »

No to właśnie ten komis. Wtedy był tam wystawiony za 25 tyś.

Owca1911
Forumowicz
**

« Odpowiedz #11 : Luty 09, 2012, 20:14:44 »

No to właśnie ten komis. Wtedy był tam wystawiony za 25 tyś.
  Możliwe, ja pamietam tego ze stal od 21. Kurcze koty mi sie podobaja , zakochany normalnie, tylko na wypas to mnie nie stać, musze okazji szukać, i coś w niego włożyć Uśmiech
strawinski
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #12 : Luty 09, 2012, 20:16:31 »

jak widać to te same samochody ale roczniki się nie zgadzają i przebieg o 5 tys no i ceny rożne
ta sama dziura w dywaniku i te same gniotki na siedzeniu

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2012, 20:20:49 wysłane przez strawinski » Zapisane
TOSIEK
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Luty 09, 2012, 20:23:10 »

Raczej to jest ten sam samochód, widzisz za taką cenę, to są raczej same "szroty", a okazja to okazja, trafi się raz na jakiś czas, więc uważaj.
Owca1911
Forumowicz
**

« Odpowiedz #14 : Luty 09, 2012, 20:27:05 »

Brałem pod uwage już te 2 auta, i właśnie też tak myślalem, Ale bardziej mi pasuje to że ten egzemplarz który dałem na początku ma lepsze zdj bo widać karoserie auta, natomiast to 2 które zdj jest z bliska zrobione może być zdjęciem z tego pierwszego modelu...
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: X-type 2.5 « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!