Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 23, 2012, 20:05:47
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
"Life is racing" - Steve McQueen

www.jaguarclubpoland.net Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jaguarclubpoland.net

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział techniczny  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Wymiana świec Jaguar 3.0 V6 S-Type 0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Wymiana świec Jaguar 3.0 V6 S-Type  (Przeczytany 409 razy)
Krzysiek1985
Starszy Forumowicz

« : Styczeń 20, 2012, 19:23:17 »

Witam Jak wymienić świece zapłonowe w Jaguarze S-Type 3.0 V6 W postach wyczytalem tylko że najlepiej zdjąć kolektor a nie uchylić i używać świec NGK platynowych lub Denso Czy moze ktoś napisać krok po kroku jak to sie robi w tym modelu  ?? i najlepiej jesli moze dodac jeszcze jakieś ilustracje lub zdjecia . Jesli identyczny temat juz byl a nie zauwazylem to przepraszam i prosze usunąć Mrugnięcie
antipathiQue
Forumowicz
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 20, 2012, 20:12:22 »

Witaj,

Kilka dni temu wymieniałem świece właśnie na Denso ale nie robiłem tego sam. Kawał dobrej roboty odwalił Pan Bogusław z Car Service z Rybnika.
Jutro zajrzę do książki serwisowej i podam Ci oznaczenie świec jeżeli to pomoże. Ponoć są lepsze niż NGK.

Pozdrawiam,
Jakub.

S-Type 3.0 V6 High 2003
filar12
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Styczeń 20, 2012, 23:50:25 »

Jeśli uchylisz kawał aluminium z przewodami to życzę szczęścia.
Moim zdaniem denso są teraz lepsze jakościowo możesz poszukać jeszcze motocraft są to OE do grupy forda.

S-type 1999r 3.0 V6 "sreberko" napędzane LPG ;-)
Krzysiek1985
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #3 : Styczeń 21, 2012, 00:12:56 »

Można wykręcić śruby z kolektor, uchylić go i też się da, ale prościej jest ściągnąć. Szczególnie jak to się robi pierwszy raz. Uszczelek nie musisz wymieniać jak gumy mają ciągłość. Jeśli już będziesz kupował to w serwisie maja taniej niż w polskich sklepach internetowych ale i tak cena jest przesadnie wysoka jak za uszczelkę.

No to rodgerowi sie udalo w takim  razie  Duży uśmiech Prosze pisac jak wymienic świece krok po kroku Juz wiem jakie swiece sa najlepsze i prosze juz o nich nie pisac bo nie w tym problem tylko jak je wymienic  Dziekuje Uśmiech
rodger
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Styczeń 21, 2012, 05:11:40 »

ściągnij sobie trochę literatury z http://chomikuj.pl/rodger77. Oczywiście że nie trzeba ściągać kolektora, i przydaje się druga osoba, samemu to trochę byłoby trudno.

S-type 3.0 99r
Krzysiek1985
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #5 : Luty 05, 2012, 10:22:45 »

Nic nie znalazlem co moglo by mi pomoc w wymianie swiec w tej literaturze . Czy moze ktos mi napisac krok po kroku jak wymienic swiece w jakiej kolejnosci co nalezy zdemontowac i jakie przewody  i jakich kluczy nalezy uzyc ??? Mysle ze przyda sie to nie tylko mi ale i innym  gdwizd Nie chce oddawac auta do miejscowych mechanikow pozniewaz nie mam do nich zaufania z moich doswiadczen z nimi z poprzednimi autami Mrugnięcie
RedOctober
JCP club member
Forumowicz Sovereign

Jaguar XJ6 SPORT 4,0 1996r - POZNAŃ

« Odpowiedz #6 : Luty 05, 2012, 15:08:38 »

Gdyby nie to że mam do ciebie z Poznania 160 km to bym ci pomógł w wymianie tych świec. A tak nie pamietam teraaz jak wygląda u ciebie dostęp do świec aby ci krok po kroku wytłumaczyć wymianę ich.  wstydze sie

Krzysiek1985
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #7 : Luty 05, 2012, 15:38:41 »

Spoko świece kupione . Jak  znajde dobrego mechanika a nie fachure u siebie to sobie poradze chyba ze ktos mi tu napisze jak to zrobic a jak nie to pojade do Ciebie do Poznania i ogarniemy Język hehe Dziekuje za szczere checi  thank you
RedOctober
JCP club member
Forumowicz Sovereign

Jaguar XJ6 SPORT 4,0 1996r - POZNAŃ

« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2012, 15:48:37 »

Nie ma problemu. Podjeżdzaj i jej machniemy razem.  gdwizd

Michał123
Forumowicz
**

« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2012, 18:50:56 »

Nie ma nic skomplikowanego w wymianie świec,nie jestem mechanikiem( a przynajmniej nie samochodowym Uśmiech ) i dałem rade,najpierw trzeba zdjąc kolektor (wiem wiem zaraz ktos napisze ze niby mozna go uchylic bardziej lub mniej ) ale po co ? jak mozna zdjac i przy okazji sprawdzic uszczelki kolektora.ja u siebie odrazu tez je wymienilem.Takze odkrecamy kolektor,odłączamy wszytkie te węzyki co przychodza do przepustnicy i unosimy kolektor wraz z przepustnica do gory i ot to cała filozofia Uśmiech

S-TYPE 3,0 BLACK
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział techniczny  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Wymiana świec Jaguar 3.0 V6 S-Type « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!