Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 23, 2012, 19:57:57
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Uwaga !! Na tym forum występuje ryzyko uzależnienia się od forum i atmosfery. Jaguar Forum Poland nie ponosi za to odpowiedzialności.

www.jaguarclubpoland.net Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Prawo (Moderator: Pro - Jag)  |  Wątek: MANDAT z Austrii 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: MANDAT z Austrii  (Przeczytany 726 razy)
BOGDA
Ekspertka ds. Sex w samochodzie
Forumowicz Executive

Faceci wiedza wiecej o jagach niż kobiety..PRAWIE

« : Styczeń 18, 2012, 17:16:32 »

dostałam wczoraj fotkę z wakacji z tamtego roku z Austrii  dobani
Mój kotek dostał pierwszy mandat  Smutny
fotka zrobiona w nocy i od tyłu , kierowcy nie widać - no ale rejestracje ładnie złapało Smutny
PŁACIĆ, CZY NIE PŁACIĆ ?
czy jak zapłacę to polecą mi też  punkty w kraju ?

ktoś już  kiedyś miał podobną sytuację ?

Bogda S-TYPE 2000 piękna zieleń butelkowa Uśmiech
jaguarek
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2012, 17:43:51 »

Mi kilka takich fotek tam zrobiło ,ale o dziwo mineło już sporo czasu i nic mi do polski nie przyszło.Wygląda na to że widocznie miałaś/miałeś szczęscie że akurat do ciebie wysłali.
BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2012, 17:48:06 »

nie ciesz się za wcześnie podobno przychodzą po roku ... dlatego nie wiem jak to jest z punktami u nas w Polsce ...
Kierowaliśmy na zmianę więc nawet nie jestem pewna czy to ja w tym momencie
 kierowałam ... tyle tylko ,że auto jest moją własnością ...

kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2012, 18:15:41 »

hejka. po pierszy za mandat z zagranicy nie groza ci punkty w Polsce.

po drugi, pisz odwolania PO POLSKU. w nim napisz ze pozyczyles samochod grupa osob i podasz 5 osob, napisz
ze kazdy z nich prowadzil samochod w trakcie wyjazdu, to oni musza kazdego zapytac i czy maja na to ochote,
to jest watpliwe.

po trzeci, nie grozi ci niczego do momentu, w ktorym ponownie bedziesz w Austri. Jezeli nawet a pare lat tam
jezdzisz i sprawa jest niezalatwiona, to grozi ci nawet areszt do momentu zaplacenia mandatu. po 10 lat sprawa
bedzie umorzona. Austriacy nie maja mozliwosc zaegzekwowac mandatu w Polsce.

powodzenia.

jaguarek
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2012, 18:16:51 »

Często tutaj jestem i mało co słyszę,żeby komuś przysłali do polski.Nawet jest tu ogromna ilość cwanych polaków którzy każdego dnia parkują auta bez parkschein-ów.I za te mandaty mają nazbierane już bardzo duże sumy ale jak do tej pory nie słyszałem od nikogo żeby Magistrat wysłał im coś do polski.I najprawdopodobniej dzięki takim cwaniakom zaczęłi walić wysokie mandaty gdy ktoś jest tutaj zameldowany a jezdzi autem na polskich blachach,mandaty są wysokie dlatego żeby przerejestrować auto na austryjackie blachy i mieć spokój z polskimi cwaniakami.Najwyrazniej pomysleli że Jaguarem jezdzą same uczciwe osoby i dlatego ci wysłali.Napewno jak nie zapłacisz nic ci nie zrobią,co jedyne mogliby wyegzekwować od ciebie te pieniądze gdyby policja zatrzymała cię w Austri za jakieś przekroczenie i sprawdzili by że masz zaległy mandat,a tak to nie masz co się martwić.To wszystko zależy od ciebie czy chcesz zapłacić i mieć czyste sumienie,bo oni komornika ci do domu napewno nie przyślą.A puntky w kraju ci nie polecą.
BlackV6
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2012, 20:33:58 »

Kogutki i tu się mylisz mają prawo 3 tygodnie temu dostałem na samochód służbowy mandat z Austrii !! samochód na polskich blachach pismo ładnie przyszło do szefa na biurko ,z formularzem do wypełnienia i odesłania do nich z danymi kierowcy który prowadził  wstydze sie

BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Styczeń 18, 2012, 21:27:27 »

Pismo jest w języku polskim i jest w nim napisenane zdanie mowiące o tym że w zazie zwłoki kwota ta zostanie ściągnięta przymusowo bez uprzedniego upomnienia - nie napisali w jakim kraju i w jaki sposób .
A w przypadku nieściągniecia wykonana zostanie zastepcza kara pozbawienia wolności - brzmi nieprzyjemnie .

kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #7 : Styczeń 18, 2012, 21:31:51 »

taka kara moze ci grozic tam na miejscu, pisalem ze grozi nawet areszt do momentu zaplacenia jezeli tam na
miejscu ci zlapaja. w Polsce tez grozi kara zastepczy w postaci pozbawenia wolnosci jezeli nie placisz mandaty,
wszedzie tak jest.

pisz odwolania, jezeli czesto bywasz tam albo zaplac. w Polsce nic tobie nie grozi za to.

BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #8 : Styczeń 18, 2012, 21:36:48 »

Rozmawiałam z polskim policjantem przez tel. dzisiaj poinformował mnie że po zapłaceniu mandatu automatyczie w przeliczniku do polskiego przekroczenia pretkości zostaną mi najprawdopodobniej zabrane punkty , nie był pewien co prawda swojej odpowiedzi .
Dlatego pytam czy ktoś przebrnął już przez taką historię

kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #9 : Styczeń 18, 2012, 21:40:53 »

bzdura, za wykroczenie zagranicy zaden kraj nie moze doliczyc punkty tak samo jak zakaz jazdy w pojedynczych
krajach za wykroczen liczy sie wylacznie w danym kraju.

jestem niemcem w Polsce i co nieco wiem. punkty w PL nie chodza na moje konto w domu, tak samo tobie nie
moga doliczyc punkty w PL za wykroczen gdziekolwiek.

BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #10 : Styczeń 18, 2012, 21:41:08 »

A jeśli auto pojedzie do Austrii a le ktoś inny będzie kierował ? To co wtedy ?????

kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #11 : Styczeń 18, 2012, 21:44:55 »

Wtedy moga skonfiskowac auto do momentu zaplacenia. moga, nie musza.

Masz prawo aby sie odwolac, wiec albo to zrobisz i sprobujesz ich wymeczyc tym, ze nie beda w stanie okreslic
kierowca, albo zaplacisz. austriakow sa dosc twardy w tym.

BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #12 : Styczeń 18, 2012, 21:52:40 »

na tej fotce prawie nie widać auta -zrobione w nocy i złapało tylną rejestracje , sądzę ze sie odwołam bo mam duże szanse ,  clapping
A potem zobaczymy co dalej , na wszelki wypadek w tym roku wakace do Chorwcji zaplanujemy przez Węgry  super

kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #13 : Styczeń 18, 2012, 21:54:00 »

a w jakiej wysokosci jest mandat i o ile przykroczylas limitu?

BOGDA
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #14 : Styczeń 18, 2012, 22:00:44 »

Dozwolone było 80 pod fotką w opisie jest że jechałam 110 a w piśmie piszą że 104 kara 70 euro , kwota  podobna jak w Polsce tylko że ja nie mam naprawe pewności sama kto wtedy kirował bo jechaliśmy na zmiany
 zly

Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Prawo (Moderator: Pro - Jag)  |  Wątek: MANDAT z Austrii « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!