Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 18:40:34
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Jeżeli nie jesteś w stanie naprawić czegoś za pomocą młotka, to pewnie masz do czynienia z usterką elektryczną.

ew5.earlweb.com/search.php?site=8// Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.czescipodlasie.pl

JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Problem z wycieraczkami 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Problem z wycieraczkami  (Przeczytany 413 razy)
dariusz
Forumowicz
**

« : Październik 28, 2008, 17:27:11 »

Mam S-Type 3.0 z 2005 roku.
Pewnego razu przestały działać wycieraczki. Bezpieczniki OK i brak jakiegokolwiek komunikatu o błędzie. Wymontowałem silniczek i sprawdziłem - wszystko OK. Wymieniając "przerywacz" (nie wiem jak to się fachowo nazywa), przy wkładaniu przypadkowo zrobiłem zwarcie i ... musiałem dwa bezpieczniki wymienić. Po zamontowaniu tz. "przerywacza" wycieraczki zaczęły działać. Pomyślałem, że może mimo wszystko było coś nie tak z bezpiecznikiem. To zdarzenie miałem dwa tygodnie temu i już prawie o tym zapomniałem a dnia dzisiejszego znowu wycieraczki nie działają i bezpieczniki są OK. Czegoś takiego jeszcze nie spotkałem. Proszę o pomoc.

S-Type 3.0 - 2005
kuba
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2008, 10:59:01 »

jesli znajdziesz przyczyne usterki to pochwal sie na forum, moze bedzie to jakas wskazowka dla mnie. Moje wycieraczki od czasu do czasu zatrzymuja sie w polowie cyklu, albo u gory, albo piec centymetrow od dolu. Generalnie staja gdzie im sie podoba. Zwykle trzeba je wtedy wlaczyc jeszcze raz i za druga lub trzecia proba zatrzymuja sie tam gdzie powinny. Zycze powodzenia:)

S-Type 3.0 V6 black edition
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #2 : Lipiec 15, 2009, 21:16:20 »

Trochę stary post, ale z doświadczenia napiszę, że w pierwszej kolejności zawsze trzeba sprawdzić, czy cięgna prowadzące wycieraczki się nie zapiekły

Whisnia/S-Type/4,0/2001
hons
Forumowicz
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 22, 2009, 19:26:08 »

u mnie jest tak że jak włączę wycieraczki to w żaden sposób nie mogę ich wyłączyć!! Czy ktoś miał taki przypadek?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2009, 19:42:51 wysłane przez kogutki » Zapisane
Whisnia
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #4 : Lipiec 22, 2009, 22:10:40 »

Miałem tak w innym samochodzie - zmieniłem pajączka i zadziałało

Whisnia/S-Type/4,0/2001
Strony: [1] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Archiwum techniczne  |  S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)  |  Wątek: Problem z wycieraczkami « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!