Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 18:33:41
Aktualności:
Don't dream it, drive it.
Kliknij baner aby odwiedzić stronę.
JAGUAR FORUM POLAND
|
Jagmarket
|
Znalezione na allegro, ebay itp.
(Moderator:
Choina
) | Wątek:
Sprawa warta zachodu?(Jag S-TYPE 2.7d)
« poprzedni
następny »
Strony:
1
2
[
3
]
Autor
Wątek: Sprawa warta zachodu?(Jag S-TYPE 2.7d) (Przeczytany 1216 razy)
marlboroman
Forumowicz Executive
Odp: Sprawa warta zachodu?(Jag S-TYPE 2.7d)
«
Odpowiedz #30 :
Sierpień 24, 2011, 07:31:02 »
Powodzenia i... chill
X-Type 3.0 Sport
TonyRosatto
Forumowicz
«
Odpowiedz #31 :
Sierpień 25, 2011, 14:10:06 »
Panowie, auto okazało się mieć tyle wad, że szok! Dwa boki malowane + szpachla, uszczelki popękane, listwy powyrywane, felgi całe obdarte, lusterko porysowane, maska źle spasowana, tylne światła pęknięte, "fajansiarsko" pomalowany grill (myślę,że zrobiłbym to lepiej pędzlem), reflektory też nie wyglądały zbyt świeżo, brak nadkola (bo ponoć go tam nie może być), odstające drzwi. Wnętrze: poduszka kierowcy inny kolor niż powinna być, brak spinek w drzwiach, w ogłoszeniu na oto moto przebieg wynosił 125000 a ja widziałem w aucie 122000 ( może jak samochód nie pracuje to ta liczba spada? Co myślicie?), zbyt wytarty fotel kierowcy jak na 122tys. W serwisie okazało się : rozwalona chłodnica urwana poduszka skrzyni, coś ze słupkiem, łożyska, klocki zjechane (ponoć były wymieniane więc bym miał problem z głowy, tak mi mówiono!)... co by tu więcej pisać. Dowiedziałem się tylu rzeczy, że nawet nie chciało mi się wnikać co i jak. Wyszło na to, że z rozmowy telefonicznej samochód bez szpachli z pomalowanym bokiem i wymienioną maską jest kompletnym wrakiem! To co przeżyłem widząc ten samochód i spotykając tych ludzi i słuchając ich odpowiedzi na moje pytania nadaje się na film...komedia! Aaaa i przy dodawaniu gazu coś klekotało, czym mocniej depnę tym mocniej klekocze jakby coś z turbo... Spytawszy dlaczego jest taki nienaturalny dźwięk usłyszałem odpowiedź : Bo to V6 jest
. To tyle w tym temacie. Dzięki wszystkim za pomoc w szczególności Naszemu pomocnemu administratorowi KOGUTKI!!!!!!!!!!!!!!! DZIĘKI STARY!
(Marcus i tak Ci pozawracam jeszcze d...
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler
free milk for free cats
«
Odpowiedz #32 :
Wrzesień 01, 2011, 23:35:39 »
Koledzy, troche
ale musze to opowiadac ... autko okazalo sie ruina, wiec temat i tak tylko do odstraszania.
ale przed wyjazdem TonyRosattiego do Szczeccina, on mi prosil o pomoc w ocenie i proponowalem mu, ze sie
skonkatuje mailowo z dilerem, ktory sprzedal i serwisowal to autko. Specjalnie nurtowal nas pytanie, czy
pokrywka poduszki jest orygynalna... bo taka do tego rocznika zbyt nie pasowala, a sprzedawca stwierdzil,
ze on jest pewien, ze taka byla od poczatku ....
wiec pisalem w kiepskim english mail do dilera w belgi i czekalismy ... niestety sie nie doczekalismy i
TonyRossatto juz nie chcial czekac i jechal ogladac to autko. Dalszy ciag historii znamy.
A wczoraj dostalem odpowiedzi na moj mail. Bardzo mily szef serwisu (ASO w Belgii) napisal do mnie mail,
w ktorym bardzo przeprasza za spoznienie, bo ... byl wlasnie w Polsce (!!) ... Napisal, ze nie mozna
wykluczyc ze w fabrycy uzywali starsza pokrywke i polecil aby sprawdzic numeru oryginalej poduszke,
i podal jej numer seryjnej. opisal cala historia samochodzu ktorej mial w komputer, udzialal milych
porad, napisal ze obecnie w Polsce pilnuje remont E-Type-a i na koncu ...
... prosil aby zostac czlonkiem naszego klubu
az cieplo mi sie zrobilo jak czytalem ten mail. Mowie Wam, warto szukac przyjaciol wsrod Jaguarowcow
na calym swiecie. W tym sensie: Bo laczy nas pasja.
JaguarSzczecin
JCP club member
Forumowicz Executive
«
Odpowiedz #33 :
Wrzesień 02, 2011, 01:18:59 »
Potwierdzam, mi się "engine" pali często i na poczatku mnie to wkurzało ale nie odczuwam róznicy w jeździe, a potem dałem sobie spokój, aktualnie moja bryka (S type) stoi od kilku miesięcy w garażu i czasami po ładowaniu akumulatora się potrafiło zapalić check engine, generalnie do gazu tez nie mam żadnych obiekcji bo jakby trzeba było lać do baku np: gnój to też bym lał i nie przejmował się "bogaczami"i tym co im gaz i inne "alternatywne paliwa" przeszkadzają... ma być dobrze a jak jest przy okazji taniej to co w tym złego ??? W Wenezueli 1 L benzyny kosztuje około 7 gr za 1 L !!!! więc tam zagazowanie jakiegokolwiek pojazdu mozna napiętnowac ale u nas ?g dzie nas dymają na cenie i na wszystkim ogólnie... własnie dobrze że jest ten gaz bo przynajmniej chłopaki co nie maja za dużo gotówki a własciwie chęci jej wydawania za bardzo moga mieć mocne auto a płacić tyle co za 1,6... i tyle w tym temacie..
Cytat: kogutki Sierpień 03, 2011, 18:21:39
Tony, ogladaj autko na zywo i wylacz emocje. S-Type ma swoj urok, siedziesz w srodku na zajebista pachnaca
skure, patrzysz na navi z logo oraz na drzewo. Mimo ze to diesel, to ma wysoka kulture, zakochujesz sie. Mimo
tego, sprawdz auto jak kazdy uzywany polonez.
Znany problemy w S-Type, to co Karol pisal, zawieszenie (wylacz radio w trakcie jazdej probnej i posluchaj
jak sie zachowuje zawieszenie, silnik, skrzynia biegow). Z niekad potrafi sie pojawic "Check Enginge" bo
jakis kabel przerwal, bo gdzies tam zaatokowal wilgoc. Z tym trzeba zyc. Sprawdz elektroniczne "reczny"
potrafi sie rozkalibrowac albo caly modul sie psuje. Silnik 2.7 jest dosc bezproblemowy, o ile nie ma
zamontowany filtr DPF. Jednak takze z tym potrafi sie zyc, trzeba robic regularnie jazdy "odczyszczacy".
Sprawdz, czy uszczelki bagaznika sa szczelny, sprawdz kazdy szczegol elektryczny/elektroniczny. Zobacz,
czy samochod faktycznie jest zadbany, niemita komora silnikowa jest raczej plusem niz minusem, sprawdz,
czy nie wyciekaja jakies plyny. Wez skaner OBD, podlacz pod auto i zobacz jakie bledy sa ewentualnie w
komputerzie.
Moze jedz z obecnym wlascicielem do jakies stacji albo najlepiej do warsztatu, ktory sie zna na kotach
i poprosz o sprawdzeniu. Jezeli wszystko jest ok, zainwestujesz moze 2-stowki, jezeli nie to niech sprzedawca
zaplaci. Jezeli to wszystko jest wmiare, a historia ze ksiazka jest potwierdzona, to negocjuj i kup.
To piekny samochod.
jeżeli chodzi o komorę silnika to nie można uogólniać bo ja mam zwyczaj raz na dwa miesiące co najmniej przecierać szmatką wszystkie plastiki i ogólnie dbac żeby było czysto jak i mi kto zarzuci że jest podpicowana to śmieje się mu w twarz .... wszystko zależy od człowieka znam takich co maja taki syf w samochodzie że strach wsiąść ale chwalą sie że z salonu itp... i kto jest bardziej wiarygodnym sprzedawcą ?
miałem taki sam przypadek jak oglądałem Voyagera w internecie, potem pytam typa czy jest tak jak w opisie i na zdjęciach i czy nie ma żadnych "fal Dunaju" z boku i co ? oczywiście skąd !!! Panie IGŁA !!! pojechałem do Lublina za Szczecina i myślałem że mu w ryj wy..bię bo zwykły czunik magnesowy nie chciał sie trzymać a do tego cały bok był pofałdowany...więc polecam strzał ze łba takiemu "sprzedawcy" to może się nauczy...
Cytat: strawinski Sierpień 02, 2011, 12:20:22
Być może nie ma nic do ukrycia (oby tak było) ale jak wiesz ludzie, którzy sprzedają u nas auta potrafią być perfidni. bardzo perfidni.
Jakiś czas temu pojechałem na drugi koniec Polski zobaczyć Land Rovera, pojechałem tylko dlatego, że facet zaklinał się, że auto jest bezwypadkowe, mówił, że nie narażałby mnie na koszta zw z podrożą gdyby nie był pewien auta.
auto na zdjęciach było ok, na żywo... facet powinien od razu bez gadania dostać po ryju!
Od tamtego czasu w nic nie wierzę co mówi sprzedający.
z tych Pyrzyc do do serwisu daleko
Staramy się nie pisać 3 postów jeden pod drugim. Jest opcja edytuj.
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2011, 02:23:10 wysłane przez Choina
»
Range Rover Evoque w super cenie !!!
Strony:
1
2
[
3
]
JAGUAR FORUM POLAND
|
Jagmarket
|
Znalezione na allegro, ebay itp.
(Moderator:
Choina
) | Wątek:
Sprawa warta zachodu?(Jag S-TYPE 2.7d)
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Regulamin forum
=> Regulamin
Dział techniczny
=> SS,XK,C,D,E-Type, S,MK, (wszystkie do lat 70-tych)
=> XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
=> XJ Seria I do III (1968-92)
=> XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
=> XJ X300, X305, X308, X350 (1994-2009)
=> XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)
=> X-Type (2001-2010)
=> S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)
=> Technika ogólna, Literatura
Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)
=> Jaguar News & Jaguar Scena
=> Nowi Forumowicze i Jaguary
=> Prawo
=> The Lounge
=> Ankiety i konkursy
=> Życzenia, gratulacje, pozdrowienie i podziękowania
=> Klub JCP i Forum
=> Prasa o nas
=> Galeria
=> Kotek miesiąca
Events (Imprezy, Spotkanie)
=> Zloty i imprezy JCP
=> Spotkania i wyjazdy forumowiczów
Jagmarket
=> Sprzedam Jaguara
=> Szukam Jaguara
=> Znalezione na allegro, ebay itp.
=> Sprzedam części
=> Szukam części
Serwis Klubu
=> Przydatne informacje
=> Ksiązka warsztatów oraz sklepów
=> Kluby Jaguara na świecie (Jaguar Clubs all over the world)
Archiwum techniczne
=> SS,XK,C,D,E-Type, S,MK, (wszystkie do lat 70-tych)
=> XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
=> XJ Seria I do III (1968-92)
=> XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
=> XJ X300, X305, X308, X350 (1994-2009)
=> XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)
=> X-Type (2001-2010)
=> S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji