Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 18:28:27
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
Gentlemen, start your engines: Witamy na największym Polskim Jaguar Forum

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.allegro.pl/my_page.php?uid=2131534

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  The Lounge  |  Wątek: Zgadnij, jakie to auto - zabawa 0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 200 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Zgadnij, jakie to auto - zabawa  (Przeczytany 39579 razy)
e_gregor
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #15 : Lipiec 23, 2011, 14:27:05 »

Fotki zapisujcie, zmieniajcie nazwę i wrzucajcie np na imageshack. Bo będzie można oszukiwać.

Jako podpowiedź dodam, że ten charakterystyczny kształt logo na atrapie to nie Lancia Mrugnięcie

Sovereign
PrzemkoS
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #16 : Lipiec 23, 2011, 16:34:03 »

DATSUN SX
ytp
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #17 : Lipiec 23, 2011, 18:45:23 »

nie nie nie

lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #18 : Lipiec 23, 2011, 18:52:41 »

Toyota Celica

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
ytp
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #19 : Lipiec 23, 2011, 18:55:11 »

nie nie nie

Arturo85
Forumowicz
**

« Odpowiedz #20 : Lipiec 23, 2011, 21:29:36 »

Mazda coupe 130R

XJ8 3,5
ytp
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #21 : Lipiec 23, 2011, 22:08:26 »

and the winner is: ARTURO clapping clapping daj nową zagadkę super

Arturo85
Forumowicz
**

« Odpowiedz #22 : Lipiec 23, 2011, 22:34:11 »

yipee yipee yipee będzie łatwiejszy:

XJ8 3,5
khamsin
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #23 : Lipiec 24, 2011, 02:15:56 »

Opel Manta
przykro mi ale...  gdwizd  hehe

Mazdy nie rozpoznałem, tylko było dla mnie jasne, że to Japończyk z lat 70-tych i nie był raczej do Europy eksportowany. Logo też było dziwne (raz że niewyraźne a dwa, że zupełnie inne niż logo mazdy jakie pamiętam)

A swoją drogą trudne zadania -ja nie rozpoznałem ani Borgwarda (słabo je znam) ani Mazdy.
Tylko TVR był łatwizną.

Ten ostatni to oczywiście Talbot Murena (made by Matra) -łatwizna  Uśmiech
Jeździłem taką Mureną 2.2  25 lat temu w Niemczech. Strasznie głośna -no i ten charakterystyczny system 3 foteli...

Maseratisti ale również zakochany w Jaguarach.
Nieszczęśliwy nieposiadacz XJS-a.
e_gregor
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #24 : Lipiec 24, 2011, 10:41:50 »

Logo tej Mazdy było bardzo ważne - symbolizowało rotor silnika wankla, w jaki to auto było wyposażone. Tak jak koła tej RX-7 http://3.bp.blogspot.com/_leoGYAeiH44/S1tPd4GGDGI/AAAAAAAAIcs/uxUeSk5Wa1U/s320/Mazda-Retromobile-3-RX7-2.JPG_960.jpg

Sovereign
Arturo85
Forumowicz
**

« Odpowiedz #25 : Lipiec 24, 2011, 12:12:44 »

Ten ostatni to oczywiście Talbot Murena (made by Matra) -łatwizna  Uśmiech

dokładnie yipee khamsin, twoja kolej super

XJ8 3,5
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #26 : Lipiec 24, 2011, 14:51:03 »

Ten ostatni to oczywiście Talbot Murena (made by Matra) -łatwizna  Uśmiech

dokładnie yipee khamsin, twoja kolej super

no nie do konca "dokladnie" - Samochod nazywa sie Matra Murena, nie Talbot Murena made by Matra.

Matra owszem podlegal w tych czasach pod koncern Chrysler/Talbot ktory potem zostal sprzedany koncernu
PDA i podlegal pod marke Peugeot, gdzie do dzis mozna kupic czesci do Mureni. Ale auto nigdy nie nazywal sie
Talbot. Karoseria z wlokna szklaniego na ocynkowaym ramie stalowej byl montowany w zakladach Matry,
gdzie pozniej zamontowano Renault Espace, ktory takze mial sporo elementy z wlokna szklanego.

Jaguary nazywaja sie Jaguary a nie Tata mady by Jaguar. Tak samo bylo z Murena Mrugnięcie

Khamsin tak bardzo lubisz prostowania, ze wybacz mi - nie moglem inaczej Duży uśmiech

Ale twoja odpowiedz mozna uznac za prawidlowa wiec rzucz nastepna zagadke  jestem za

Sawicki
Starszy Forumowicz

« Odpowiedz #27 : Lipiec 24, 2011, 15:47:22 »

Opel Manta
przykro mi ale...  gdwizd  hehe

nie wiem, co w tym śmiesznego. Opel Manta A wygląda podobnie.

skoro samochód był produkowany na wyspach, to chyba wilgoć nie powinna być problemem.
khamsin
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #28 : Lipiec 24, 2011, 16:19:16 »

Samochód jak najbardziej nazywał się Talbot. Talbot Matra Murena. Talbot Murena (made by Matra) nie ma w tym wielkiego błędu -w nawiasie podałem kto skonstruował i produkował ten model a nie sugerowałem że się nazywał "made by Matra" no chyba to oczywiste? Chodzi o samochód, który na pewno na wielu rynkach był sprzedawany jako Talbot! Matra właściwie już wcześniej nie występowała jako samodzielna marka. Już Bagherra była sprzedawana jako Simca Bagherra albo Simca-Matra Bagherra.
Nie ma o co kruszyć kopii bo pewnie było tak, że czasowo samochód ten sprzedawano tu i ówdzie jako Matra Murena, gdzie indziej albo w innym czasie jako Talbot Murena a jeszcze kiedy indziej albo i gdzie indziej jako Talbot Matra Murena. I to głównie PSA zawdzięczamy, że marka Talbot przetrwała tak długo bo Chrysler raczej pielęgnował markę Simca. Historia jest tutaj totalnie zagmatwana i nie chce mi się nawet tych okropnych dziejowych zapętleń pomiędzy Talbot-Sunbeam-Darracq a Koncernem Roots'a a Talbot-Lago a Simca i wreszcie Chryslerem i ostatecznie Peugeotem (PSA). Na 300 % Murena była RÓWNIEŻ sprzedawana jako Talbot i również w Niemczech! Wydaje mi się, że ta "moja" nosiła znaczek T -w kółku -czyli Talbot (ale pewien nie jestem!).

nie wiem, co w tym śmiesznego. Opel Manta A wygląda podobnie.
Przepraszam ale od razu widać, że to nie Manta -uważam, że to oczywiste ale nie chciałem urazić tylko pokazać swe emocje i nawet dodałem -że mi przykro -Przepraszam, że uraziłem ale... może lepiej takich odpowiedzi nie dawać bo... trochę wstyd... tak mi się wydaje.

khamsin
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #29 : Lipiec 24, 2011, 16:24:57 »

To ja mam taki samochód do odgadnięcia. Jest problem bo nie był seryjny w sensie masowy ale powstał w pewnej ilości powtarzalnych (seryjnych) egzemplarzy tyle tylko, że niewielu. To nie wiem czy się tu nadaje ale zobaczmy...

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 200 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  The Lounge  |  Wątek: Zgadnij, jakie to auto - zabawa « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!