Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 18:09:17
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.jaguar-online-markt.de/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.automobilklubpolski.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Jaguar News & Jaguar Scena  |  Wątek: XF Kombi - Premiera jeszcze w 2011? 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 4 5 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: XF Kombi - Premiera jeszcze w 2011?  (Przeczytany 2754 razy)
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« : Maj 19, 2011, 01:33:03 »

Jak donosi niemiecki Auto-Bild, premiera wersji Estate, wiec kombi modelu XF odbywa sie jeszcze w tym roku,
w ramach targi IAA w Frankfurcie (15.-25.09.2011). Wg nowych, nieoficjalnych raportow, wersja Estate pojawi sie
na drogach w 2012 roku.

Nowa wersja nadwoziowa "malej" limuzyny XF prezentuje doskonale uzupelnienie oferty obejmującej jak na razie
jedynie sedana. Auto mogloby konkurowac nie tylko z modelami Audi A6 Avant, BMW 5 Touring czy Mercedes E Kombi,
ale rowniez z wszelkiej masci crossoverami.

Rob_W
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2011, 09:35:27 »

No to ciekawe co powiedzą teraz Ci, którzy śmieli się z X-Type Estate :-D
Jak dla mnie profil wydaje się być nienaturalnie wydłużony i nieco .... nudny? Tak jakby na siłę chcieli go zrobić ...
Poza tym to trochę mało praktyczne kombi - tył jest tak ścięty, że pralki to tam na pewno nie da rady upchnąć  hehe

Jaguar X-Type 3.0 V6 4x4 Chichot

www.jaguaremdoslubu.waw.pl <- do ślubu, na studniówkę i gdziekolwiek tylko chcecie Uśmiech
e_gregor
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Maj 19, 2011, 10:17:40 »

Nawet ładny, ale proszę, to że Porsche robi Cayene i Panamerę nie oznacza że Jaguar ma robić kombiaki...

Sovereign
Rob_W
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2011, 11:01:28 »

To chyba efekt tego planu X modeli w kilka lat.
Rozumiem, że BMW i Merc mają kombi w tej klasie ... ale żeby Jaguar?
Jak dla mnie to główni konkurenci - 5 i E przynajmniej na zdjęciach lepiej się prezentują ...  Z politowaniem

Jaguar X-Type 3.0 V6 4x4 Chichot

www.jaguaremdoslubu.waw.pl <- do ślubu, na studniówkę i gdziekolwiek tylko chcecie Uśmiech
Konradop
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2011, 11:24:22 »

A dla mnie jedno z najładniejszych kombi i to własnie dzieki temu ze ma ścięty tył  super

Ale i tak bym nie kupił Jaga kombi jakoś jedno z drugim mi sie gryzie  pojecia nie mam
Ale jesli juz musi być - to dla mnie OK

Jasnografitowy X-Typ 3.0 Manual 4x4 z Jasnoszarym skórzanym środkiem Uśmiech - i to jest to co tygrysy lubia najbardziej !
Arturo85
Forumowicz
**

« Odpowiedz #5 : Maj 19, 2011, 15:00:53 »

podoba mi się  super

XJ8 3,5
MATriX335
Zboczeniec Klubowy
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #6 : Maj 19, 2011, 15:03:14 »

Nawet ładny, ale proszę, to że Porsche robi Cayene i Panamerę nie oznacza że Jaguar ma robić kombiaki...

Jaguar ma sprzedawać samochody, a to, że pasjonatom nie podoba się Jag kombi nie oznacza, że część dotychczasowych klientów Audi i Mercedesa kupująca właśnie kombi tej samej klasy nie zechce kupić takiego Jaguara.  

XJ40 1988 3.6l
owczar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #7 : Maj 19, 2011, 15:19:13 »

Podobno będzie również wersja Coupe XF yipee Moje skromne zdanie na temat kombiaka: spoko sie prezentuje  Uśmiech
e_gregor
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #8 : Maj 19, 2011, 16:04:34 »

Jaguar ma sprzedawać samochody, a to, że pasjonatom nie podoba się Jag kombi nie oznacza, że część dotychczasowych klientów Audi i Mercedesa kupująca właśnie kombi tej samej klasy nie zechce kupić takiego Jaguara.  

Racja. Jaki klient takie auta. Kiedyś prawdziwi faceci piszczeli oponami w swoich E-Type czy 911 a teraz kupują Cayene albo XF kombi bo się boją się teściowej i/lub zony że zbulzga za niewygodne wsiadanie, zbyt mało drzwi, mały bagażnik, itp.

Sovereign
roman
Forumowicz
**

« Odpowiedz #9 : Maj 19, 2011, 16:26:44 »

[quote author=Rob_W link=topic=14180.msg118539#msg118539 date=1305790527
Poza tym to trochę mało praktyczne kombi - tył jest tak ścięty, że pralki to tam na pewno nie da rady upchnąć  hehe

[/quote]
ale jaga nie kupuje sie po to, zeby wozic pralki (chyba) Mrugnięcie

X-Type - czarny
champagne
JCP club member
Forumowicz Executive

Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino!

« Odpowiedz #10 : Maj 20, 2011, 00:04:39 »

Moim skromnym zdaniem Jaguar ciągle błądzi, dlatego że nie potrafi zachować swojej tożsamości tak jak RR. Ponieważ w przeciwieństwie do Jaguara, RR potrafi zachować swoją tożsamość i nie eksperymentuje zbytnio z designem czy nowymi sygmentami. Oczywiście Jaguar to nie RR i cenowo nie są w tej samej klasie, jednak obie marki reprezentują tzw. brytyjską elegancję i coś z tego powinno wynikać. No cóż takie czasy, książę bierze sobie kopciuszka i Jaguar już nie ten sam co dawniej...

BY APPOINTMENT TO
HER MAJESTY QUEEN ELIZABETH II
MANUFACTURERS OF
DAIMLER AND JAGUAR CARS
JAGUAR CARS LIMITED COVENTRY
khamsin
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #11 : Maj 20, 2011, 11:34:10 »

Jaguar w ogóle nie błądzi!!!
Kombi jest potrzebne! To jest oczywiste!
Czasy się zmieniają i obok tego nie da się przejść obojętnie!
Auta trzeba sprzedawać i kombi jest do tego potrzebne a w tej chwili XF to jedyny kandydat i tyle.
Kombi X-Type już był i oczywistym było to, że nastepca musi się pojawić. I tak długo to trwa.
Ale czy akurat Jaguar się w tym temacie łamał?
No przeciez nie wiem  Smutny ale... nie sądzę!

Maseratisti ale również zakochany w Jaguarach.
Nieszczęśliwy nieposiadacz XJS-a.
JaguarSzczecin
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #12 : Maj 31, 2011, 12:07:20 »

Jak dla mnie to wszystkie Jagi powinny mieć klasyczne rysy a nie jakieś nowoczesne ale niestety rynek weryfikuje wszystko i tak jak kiedyś nikt nie dopuszczał myśli że Porsche może być w dieslu tak musimy się pogodzić z Jaguarem kombi, który i tak lepiej się prezentuje niż np. E klasa kombi.

Range Rover Evoque w super cenie !!!
pablo21
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #13 : Maj 31, 2011, 13:23:23 »

Według mnie auto wygląda ciekawie, ale osobiście uważam, że Jaguar powinien zostać autem, które ma styl i klasę..czy kombi uważane jako auto rodzinne/robocze będzie takim? Wątpię, obym się mylił.
JaguarSzczecin
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 14, 2011, 23:29:13 »

Mam informację z pewnego źródła że będzie XF kombi....

Range Rover Evoque w super cenie !!!
Strony: [1] 2 3 4 5 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Jaguar News & Jaguar Scena  |  Wątek: XF Kombi - Premiera jeszcze w 2011? « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!