Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 18:01:51
Aktualności:
Kliknij baner aby odwiedzić stronę.
JAGUAR FORUM POLAND
|
Jagmarket
|
Znalezione na allegro, ebay itp.
(Moderator:
Choina
) | Wątek:
xj97
« poprzedni
następny »
Strony:
1
[
2
]
Autor
Wątek: xj97 (Przeczytany 877 razy)
szef
Starszy Forumowicz
Odp: xj97
«
Odpowiedz #15 :
Marzec 21, 2011, 11:17:12 »
I znowu to samo ............
ile jest warty dobry x300 trudno to ocenic jaki jak ten kosztuje okolo 7-8tys euro i ciezko takiego w wersji 75 znalesc do tego dojdzie ci koszt oplat i porzadnego przegladu wyjdzie 40tys , ale w naszym kraju na takie auta nie ma rynku i potem kazdy narzeka ale nawet do takiego ktory jest w stanie idealnym trzeba dokladac bo te auta maja srednio juz 15lat ! i zawsze cos moze sie zepsuc .
nie jezdzilismy ale skrzynia raczej wrzuca biegi z opoznieniem...
nie rozumiem to nawet sie nie przejedzales bo jaguar za 15tys byl malowany a jaki mial byc ..... .
Nowy kosztowal 400tys , albo opony do wymiany ale przeciez po zakupie kazdego tak starego samochodu trzeba zwykle wymienic opony i inne rzeczy ekplatacyjne , wnetrze brudne bo moze byli z nim na przegladzie i pan Janek 2 razy wsiadl w swoim kombinezonie i ubrudzil
i taki jest wlasnie potencjalny kupujacy w Polsce kupuje za grosze stare auto ktore kosztowalo 400tys i mysli ze bedzie nowka
kazdy samochod 15 letni jest troche skarbonka bo lata robia swoje jeden kupic za 25tys i niezbyt duzo bedzie dokladal a drugi kupi za 40tys i dolozy tyle samo albo i wiecej nato nie ma 100% reguly
w jakims inny poscie spr daimlera za 20tys i mowicie ze jak malowane 2 elementy to odpada ale taki samochod nie malowany w CH kosztuje 15tys fankow bo juz naprawde rzadkosc wyjdzie tak na tip top z 55tys pln wiec ...
Mój ulubiony XJv8
maradmar
Forumowicz Executive
«
Odpowiedz #16 :
Marzec 21, 2011, 11:38:20 »
znalazlem rok temu bmw 320 z 96 r1000%bezwypadek z bogatym wyposazeniem wiec czemu jaguar ma byc tkniety skoro wiadomo jak i kto generalnie jezdzi ,,bejcami,,a jak jaguarami...
nie uwazam zebym mial placic 20k za pazdziocha tylko dlatego ze kiedys kosztowal 400.000.i jest 75.a nikt o to auto nie dbal jak o auto za 400k.
ogladalem w wawie (kogutki go sprawdzal niech potwierdzi) auto z 96 od i wlasciciela serwisowane w salonie jeszcze na czarnych tablicach.rok temu za 26tys.wiem ze sprzedal sie za 20 .dalem ciala ale wiem czego szukam i jak powinno wygladac stare ale jare.
swoja droga jak sie sprzedaje jaguara to mozna kupic dwa uzywane kapcie za 100zl a nie stawiac go na lysolach.suma wszystkich strachow sprawia ze to auto nie robi pozytywnego wrazenia.
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler
«
Odpowiedz #17 :
Marzec 21, 2011, 14:12:51 »
Szef dobrze pisze. Nie można powiedzieć ile powinien kosztować X300. Ja po swojego pojechałem do Niemiec, bo w Polsce to debila robią z kupującego. Ludzie kłamią w żywe oczy i nie potrafią wystawić realnej ceny. Wybierając się do Niemiec nie pojechałem po to żeby interes na Jagu zrobić, tylko żeby ładną sztukę kupić. Wydałem więcej niż w Polsce i uwierz mi, że mimo wszystko do auta dokładam. Może nie dlatego że muszę, ale w większości dlatego bo chcę. U mnie również tłumiki są od nowości i pewnie w najbliższej przyszłości będą do wymiany. Opony również miałem do wymiany mimo że bieżnik był, bo miały już 10 lat. Coraz ciężej będzie znaleźć auto z ładną podsufitką, czy działającym zegarkiem lub lusterkiem. Zawsze jest coś do wymiany, a suma sumarum utworzy to ładna sumkę.
X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
szef
Starszy Forumowicz
«
Odpowiedz #18 :
Marzec 21, 2011, 15:42:12 »
w 2006 ogladalem x350 3-letnia pl salon od 1 wl 172tys przebiegu i auto mialo juz spore slady uzywania nie bylo jak nowe a mialo tylko 3 lata , bo jak ktos kupil auto za blisko pol miliona to nie po to zeby stalo w garazu , a ludzie mysle ze kupia 15 -letnie auto za grosze to bedzie mialo 150tys przebiegu bo to jaguar i sie malo nim jezdzi jak kogos bylo stac na taki samochod to go uzywal . Takich aut jest garstka maja je kolekcjonerzy znawcy rynku ktorzy wiedza ile sa warte i bede je cenic . Reszta to mniej lub bardziej auta przygotowane do sprzedazy ludzie mysla ze jak kupia w niemczech u obywateli tureckich w auto-komisach albo jak sie ostatnio mowi auto-szrotach za 4-5tys euro to beda mieli lepszy stan niz w Polsce nie dokonca tak jest bo to sa czesto auta po takich samych przygodach co w kraju chyba lepiej kupic taniej i dolozyc zeby bylo wiadomo co jest zrobione a co do zrobienia.
ogladalem w wawie (kogutki go sprawdzal niech potwierdzi) auto z 96 od i wlasciciela serwisowane w salonie jeszcze na czarnych tablicach.rok temu za 26tys.
no tak takie auta zdarzaja sie 1 na pol roku rok bo jak kotos kupil w salonie i do tej pory jezdzil to rzadko sprzeda za cene ktora odpowiada roczym wydatka na benzyne i podst eksplatacje i jeszcze bedzie wysluchiwal potencjalnych kupujacych ktorzy by chcieli zeby byl jak w fabryce
znalazlem rok temu bmw 320 z 96 r1000%bezwypadek
zostawie to bez komentarza
sprawdz ile wyprodukowali serii e36 od 91 do 98 a ile jaga x300 od 94 do97
zyczac owocnych poszukiwac
Mój ulubiony XJv8
max2000
Forumowicz
«
Odpowiedz #19 :
Kwiecień 10, 2011, 11:03:31 »
Witam,
Powiem wam coś. JA od dłużzego czasu szukam dla siebie XJ-ta i mogę tylko powiedzieć że fantazja sprzedających nie zna granic. Będą wmawiać że jak niska cena auto to dlatego że już nie chcą nim jeździć po weselach lub przekonali się zę to nie jest samochó dla nich. Taki sam samochód są w stanie wycenić bardzo wysoko sugerując że wyskoa cena idzie z bezwypadkowością i wyjątkowością samochodu. Prawda jest taka że prawie wszystko co jest wystawiane na aukcjach jest sprowadzone z zagranicy. Tam Jag chodzi np. za 4-5 tys. euro a u nas taki sam jest za 15.000 PLN. Nieroumiem jak?
Pozdrawiam
strawinski
JCP club member
Forumowicz Sovereign
«
Odpowiedz #20 :
Kwiecień 13, 2011, 23:37:29 »
Cytat: max2000 Kwiecień 10, 2011, 11:03:31
Tam Jag chodzi np. za 4-5 tys. euro a u nas taki sam jest za 15.000 PLN. Nieroumiem jak?
bo sprowadza się tylko auta mniej lub bardziej uszkodzone. za granicą nie ma takich fachowców jak u nas. W Polsce każde auto jest do zrobienia, kwestia opłacalności.
Strony:
1
[
2
]
JAGUAR FORUM POLAND
|
Jagmarket
|
Znalezione na allegro, ebay itp.
(Moderator:
Choina
) | Wątek:
xj97
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Regulamin forum
=> Regulamin
Dział techniczny
=> SS,XK,C,D,E-Type, S,MK, (wszystkie do lat 70-tych)
=> XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
=> XJ Seria I do III (1968-92)
=> XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
=> XJ X300, X305, X308, X350 (1994-2009)
=> XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)
=> X-Type (2001-2010)
=> S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)
=> Technika ogólna, Literatura
Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)
=> Jaguar News & Jaguar Scena
=> Nowi Forumowicze i Jaguary
=> Prawo
=> The Lounge
=> Ankiety i konkursy
=> Życzenia, gratulacje, pozdrowienie i podziękowania
=> Klub JCP i Forum
=> Prasa o nas
=> Galeria
=> Kotek miesiąca
Events (Imprezy, Spotkanie)
=> Zloty i imprezy JCP
=> Spotkania i wyjazdy forumowiczów
Jagmarket
=> Sprzedam Jaguara
=> Szukam Jaguara
=> Znalezione na allegro, ebay itp.
=> Sprzedam części
=> Szukam części
Serwis Klubu
=> Przydatne informacje
=> Ksiązka warsztatów oraz sklepów
=> Kluby Jaguara na świecie (Jaguar Clubs all over the world)
Archiwum techniczne
=> SS,XK,C,D,E-Type, S,MK, (wszystkie do lat 70-tych)
=> XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
=> XJ Seria I do III (1968-92)
=> XJ-40, XJ-81 (1986-1994)
=> XJ X300, X305, X308, X350 (1994-2009)
=> XK8/R,(1996-2006 x100) new XK (2007-obecnie x150)
=> X-Type (2001-2010)
=> S-TYPE,(1999-2007) XF (2008-obecnie)
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji