Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 17:55:57
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.czescipodlasie.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.jagparts.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: opinie o jaguarze 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: opinie o jaguarze  (Przeczytany 870 razy)
milo242
Aspirant
*

« : Marzec 06, 2011, 14:30:27 »

Witam!
Rozważam zakup Jaguara, jest to dla mnie nieznana marka, proszę o pomoc i opinie. Interesuje mnie mianowicie konkretnie to ogłoszenie: http://moto.allegro.pl/jaguar-xj-long-salon-polska-biale-skory-warszawa-i1477886535.html
Dziękuję za pomoc.
lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2011, 16:22:25 »

Jeśli faktycznie jest pierwszym właścicielem i twierdzi że auto jest bezwypadkowe to odpowiada za te słowa - chyba mozna w to wierzyć.

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
__ceva__
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Marzec 07, 2011, 02:03:44 »

Świetnie wypicowany!
Po prawej stronie pasek zbyt wyraźny, źle spasowany prawy okular i przedni zderzak, kierownica obszyta na nowo jakąś dziadowską "skórą", poduszka kierowcy od starszego ( x300 ) modelu.
Bardzo ładne zdjęcia.

NO TIME TO LOSE

XJ 8  3,2 '99
lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #3 : Marzec 07, 2011, 02:34:06 »

Tak patrzę na ten prawy okular i zderzak , na którym zdjęciu widzisz że źle spasowany? Jesli na piątym  to chyba kwestia kąta ujęcia , co do kierownicy auto ma prawie 300tys nic dziwnego gdyby była ponownie obszyta...
Co do poduszki - jest dokładnie taka jaka powinna być w 1997 roku tu masz innego z tą samą poduszką:

http://otomoto.pl/jaguar-xj6-sovereign-takze-zamiana-C15426483.html

Chyba troszkę pochopnie oceniasz , a co do auta - trzeba zobaczyc na żywo aby cos powiedzieć ...
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 02:39:24 wysłane przez lexxus » Zapisane

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
lysyyy
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #4 : Marzec 07, 2011, 08:00:35 »

Zwróć ewentualnie uwagę przy oględzinach, czy cały czas z prawego wydechu bardziej dymi - może być problem z sondą/sondami lambda
__ceva__
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #5 : Marzec 07, 2011, 10:30:45 »

Co do poduszki - jest dokładnie taka jaka powinna być w 1997 roku tu masz innego z tą samą poduszką:

http://otomoto.pl/jaguar-xj6-sovereign-takze-zamiana-C15426483.html

Chyba troszkę pochopnie oceniasz , a co do auta - trzeba zobaczyc na żywo aby cos powiedzieć ...

Lexxus, to jest x308 czyli XJ 8 a ma poduszkę od x300 czyli XJ 6.
Oczywiście że mogę pochopnie oceniać, i ocena ze zdjęć to jest prawie wróżenie z fusów, ale dlatego że to nie ja jestem nim zainteresowany łatwiej mi wyłączyć emocje i chłodno spojrzeć na to co widzę. Oczywiście że oględziny na żywo są niezbędne ale zwykle "na żywo" niektóre rzeczy wyglądają znacznie gorzej...

Jak na blisko trzysta tysięcy km. przebiegu to stan skóry jest zbyt dobry, aż dziwne. Popękane drewno na drzwiach to raczej nic dziwnego bo po ostatniej zimie ma to samo Zły chociaż w mniejszym stopniu. Poza tym perfekcyjnie zadbane auto a nie było kogoś stać na nowe piórko wycieraczki i przez parę tysięcy km zużyty strucel rysował szybę. No chyba że to była mucha hehe . Końcówka lewego wydechu coś jest przygięta do środka.
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2011, 10:43:06 wysłane przez __ceva__ » Zapisane

NO TIME TO LOSE

XJ 8  3,2 '99
lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Marzec 07, 2011, 13:16:17 »

hmm no jesli chodzi o ta poduszkę to tu jest XJ8 i ja dalej nie widze różnicy ( poza kolorem)...

http://otomoto.pl/jaguar-xj8-C14702487.html

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
__ceva__
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #7 : Marzec 07, 2011, 13:30:53 »

Żeby nie upierać się przy być może błędnych informacjach dotyczących wyglądu poduszki poczekam na opinię kogoś mądrzejszego.

NO TIME TO LOSE

XJ 8  3,2 '99
pablo21
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #8 : Marzec 07, 2011, 14:23:17 »

Ja mam rok 98 X308 i mam identyczną poduszkę co w ogłoszeniu boxed ...może o czymś nie wiem o swoim Jagu, choć szczerze wątpię. Nie rozumiem zdania, że skóra wygląda za dobrze jak na 300tys. km. to chyba dobrze że wygląda tak jak wygląda?!Może ktoś o nią po prostu dbał, a może zregenerował?Po zdjęciu trudno stwierdzić co z tym okularem źle spasowanym. Ja bym się skupił na silniku, bo to auto ma Nikasil, oraz stary typ napinaczy...na zdjęciach wygląda na zadbany. Powiedziałbym, gdyby nie ten przebieg to chętnie bym się zamienił Duży uśmiech
__ceva__
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #9 : Marzec 08, 2011, 00:48:59 »

Z poduszką widać że źle trafiłem . Wracając do obszytej kierownicy, skoro komuś udało się zadbać o skórę na fotelach to dlaczego nie zadbał o skórę na kierownicy?

Sory za zamieszanie.

ps. Kiedy wprowadzono u nas "białe blachy" ? W 1997 to na pewno nie było. A skoro to od pierwszego właściciela to coś mi tu nie pasuje, no chyba że po 2000 roku właściciel się przeprowadzał.
ps2. Jechać na oględziny ze znajomym blacharzem-lakiernikiem z mechaniczną wiedzą i będzie wszystko jasne.

NO TIME TO LOSE

XJ 8  3,2 '99
piotr170169
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #10 : Marzec 08, 2011, 08:48:25 »

Skończyło mu się miejsce w dowodzie na badania techniczne i pewnie przy okazji wymienił blachy.
pablo21
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #11 : Marzec 08, 2011, 09:39:46 »

No nie wiadomo, bo to też się wydaje dziwne z tą skórą na kierownicy.Najszybciej wyciera się skóra właśnie na kierownicy. Ale dlaczego pokrył taką.."dermą"
lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #12 : Marzec 08, 2011, 12:14:24 »

Fakt jest taki że żaden handlarz nie będzie się inwestował w renowację tapicerki , bo to kosztuje i sie nie opłaca, więc można to zrobic jedynie "dla siebie" ....
Nie rozumiem dlaczego wydaje sie wam to podejrzene ? Kupienie innej tapicerki na  allegro też nie nalezy do tanich jeśli ma byc ona w takim dobrym stanie ... więc również sie nie opłaca Uśmiech
Może trzeba sie po prostu pogodzic z tym że to nie jest bardzo oszukany  egzemplarz odpicowany do sprzedaży Duży uśmiech Duży uśmiech

Pytasz dlaczego pokrył taką "dermą" ?? bo prawdopodobnie w oryginale tez była derma , może się zdziwicie ale w moim poprzednim Jagu miałem wytarty i przebarwiony   podłokietnik - dałem obszyc do znajomego tapicera na nowo - po zdjęciu orginalnego poszycia okazało się że  boki to tzw skóra ekologiczna , jedynie centralnie był kawałek prawdziwej skóry...
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2011, 12:18:59 wysłane przez lexxus » Zapisane

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
Pavel
JCP club member
Forumowicz Sovereign

« Odpowiedz #13 : Marzec 08, 2011, 14:22:53 »

ps2. Jechać na oględziny ze znajomym blacharzem-lakiernikiem z mechaniczną wiedzą i będzie wszystko jasne.

jestem za bo autko fajnie wygląda, aż za fajne

Skończyło mu się miejsce w dowodzie na badania techniczne i pewnie przy okazji wymienił blachy.
Dostałby nowy dowód  whisper

Gdyby Bóg wolał przedni napęd chodzilibyśmy na rękach.
Patryk
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #14 : Marzec 08, 2011, 22:52:55 »

No chyba że środek był już tak zapuszczony a cena tak niska że opłacało się powymieniać skóry i kierownicę  gdwizd   pojecia nie mam

Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: opinie o jaguarze « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!