Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 17:43:03
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:
   tutaj nie ma ograniczenia prędkości więc jazda !

www.optre.pl Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.motospa.pl/

JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: Szukam ładnego XJ X300 lub X308. 0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: [1] 2 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Szukam ładnego XJ X300 lub X308.  (Przeczytany 923 razy)
Ignac
Aspirant
*

« : Luty 09, 2011, 01:16:52 »

Na wstępie witam was serdecznie i proszę o pomoc ponieważ będzie to mój pierwszy Jaguar. Z tego co szukalem na allegro to wybrałem te modele:
- http://moto.allegro.pl/jaguar-xj6-okazja-naprawde-warto-najtaniej-i1431640033.html
- http://moto.allegro.pl/jaguar-xj6-3-2-kat-rok-prod-1996-i1434828007.html
- http://otomoto.pl/jaguar-xj6-salon-polska-bezwypadkowy-C17068460.html
- http://otomoto.pl/jaguar-xj6-bardzo-zadbany-C17211514.html
- http://otomoto.pl/jaguar-xj6-sovereign-C17302106.html
- http://moto.allegro.pl/piekny-jaguar-xj-4-0l-v8-sovereing-ze-szwajcarii-i1435984026.html
Zalży mi na możliwie niskiej cenie. Ponieważ auto bedzie slużyło firmie do obsługi różnego rodzaju imprez typu śluby, studniówki itd. nie musi to być stan kolekcjonerski, wystarczy zadbany i naprawde sprawny. Być może któreś z tych aut mieliście okazję oglądać. Czekam na wasze opinie na temat tych autek.
radzioo
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2011, 09:01:21 »

Chyba jedyny warty uwagi to http://otomoto.pl/jaguar-xj6-sovereign-C17302106.html choć już leciwy Uśmiech ale z gazem, co znacznie obnizy koszty eksploatacji. 

PS. Uważasz, że dorobisz się na weselach?

XJ Executive 4.0, 1999
Jakub
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2011, 09:16:20 »

Zalży mi na możliwie niskiej cenie (...) wystarczy zadbany i naprawde sprawny.

Podane przez Ciebie warunki, wzajemnie się wykluczają.
Wydaje mi się, że potrzebujesz kogoś kto sprowadzi Cie na ziemię i uchroni przed katastrofą, tylko nie wiem czy Choina ma jeszcze siły, aby tłumaczyć po raz kolejny tę samą kwestię  Mrugnięcie
Qwerty256
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #3 : Luty 09, 2011, 09:51:25 »

a skad jestes ?
Ignac
Aspirant
*

« Odpowiedz #4 : Luty 09, 2011, 12:00:38 »

Jestem właścicielem dwóch sal weselnych, a to auto ma być dodatkiem częściowo wliczonym w cenę do mojej standardowej oferty czyli organizacji wesela w którejś z sal, takim dodatkowym wabikiem, argumentem za.
Chciałbym kupić auto w dobrym stanie które będzie sporadycznie używane, nie muszę na nim zarobić niewiadomo ile, wystarczy żeby zarabiał na siebie, ale jak by wpadlo troche grosza to ekstra. Jeśli będzie się sprawdzal jako taka dodatkowa oferta to zatrzymam go na dłużej, także wtedy założony już gaz byłby chyba najlepszym wyjściem.
Natomiast jeśli mój pomysł się nie sprawdzi chcialbym po sezonie czyli jakoś w listopadzie móc go sprzedać. I tu może też ktoś sie wypowie, czy naprawde ciężko jest sprzedać takie auto w dobrym stanie?
Dzięki za wszelkie opinie i czekam co powie reszta Uśmiech
saulinek
JCP club member
Forumowicz Sovereign

najbardziej z kotow lubie jaguary

« Odpowiedz #5 : Luty 09, 2011, 12:04:41 »

Ciezko jest kupic w dobrym stanie  ;)ale sprzedac w dobrym stanie chyba nie jest trudno Uśmiech

daimler xj40 4.0 1992
x300 v12 1995r.
Jakub
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #6 : Luty 09, 2011, 12:40:50 »

Wyszedłeś z błędnego założenia i wciąż się go trzymasz. Chcesz kupić X300 w dobrym stanie za kilkanaście kPLN, a tego się po prostu nie da zrobić, no nie da.
Rozumiem zakup takiego auta, jako poszerzenie swojej oferty, ale jeśli uprzesz sie i pozostaniesz przy swoim, to po sezonie gdy będziesz chciał go sprzedać nie odzyskasz tej kwoty.
Kolejna sprawa, wyobrażasz sobie sytuacje gdy jedziesz z młodymi i auto ma awarię? Bo przy egzemplarzach z dolnej pólki cenowej jest to realne zagrożenie. Aby tego uniknąć już na starcie będziesz musiał zainwestować, a wtedy mija się z celem zakup taniego Jaguara.
Rzecz kolejna, chcę zaznaczyć przy tym że przeciwnikiem LPG nie jestem, ale bezcelowe jest istnienie takiej instalacji, w aucie które ma służyć praktycznie tylko do obsługi wesel. No bo ile przejeżdżasz przy okazji takiego zlecenia? 30-50 km. Więc oszczędność praktycznie żadna, a angażując się w zakup Jaguara w przedziale cenowym przez Ciebie zaproponowanym z LPG, na ogól oznacza że właściciel takowego oszczędzał praktycznie na wszystkim i zemści się to nie na nim, tylko na Tobie.

I tu może też ktoś sie wypowie, czy naprawde ciężko jest sprzedać takie auto w dobrym stanie?

To nie będzie dotyczyło Twojego auta, gdyż w cenie w jakiej rozważasz jego zakup stan będzie daleki od dobrego. Jaguar to nie Golf, który można sprzedać w tydzień. A jeśli dodatkowo jego stan jest słaby, to możesz się bujać ze sprzedażą rok i będziesz szczęśliwy jak ktoś się w końcu zgłosi i weźmie go od Ciebie na części za połowę tego co zapłaciłeś przy zakupie. No chyba, że nie masz oporów wystawić ogłoszenia na allegro i zaklinać rzeczywistości, mówiąc że sprzedajesz auto "stan igła, bezwypadek" itp.
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2011, 12:55:15 wysłane przez Jakub » Zapisane
Ignac
Aspirant
*

« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2011, 15:09:44 »

Rozumiem twoje uwagi i dziękuje za nie, ale chcialbym jednak obejrzeć chociaż jakieś auta, może wtedy przekonam się lepiej do tego co mówisz.
W związku z tym czy moglibyście polecić jakiś warsztat:
- w okolicach Ostrowca Świętokrzyskiego lub może jakiś forumowicz z tamtych okolic mogłby pomóc (oczywiście odpłatnie) ocenić stan tego auta: http://otomoto.pl/jaguar-xj6-sovereign-C17302106.html
- ewentualnie okolice Konina i to auto: http://moto.allegro.pl/jaguar-xj6-okazja-naprawde-warto-najtaniej-i1431640033.html
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #8 : Luty 09, 2011, 21:07:47 »

Ten za 21ooo cały malowany po dzwonie. 17 letnie auto z gazem i 112ooo km przejechane. Śmiech na sali. Zajebiście interes szedł na wożeniu do ślubu i sprzedaje.

Ten za 14ooo sprzedaje się od tamtego roku, czytaj zeszłej zimy. Cały malowany, airbagi wymienione. Co za druciarz po dzwonie wymienił 3 lampy od X308, a jedną sztukę zostawił od X300. Idę o zakład że lampy od angola siedzą, bo tańsze były.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
Choina
Moderator Jagmarket
Moderator
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #9 : Luty 09, 2011, 21:22:46 »

Prawda jest taka, że każdy większość ślubowozów to padliny. Każdy liczy tylko zarobek, a jak ma wydać to już nie jest fajnie. A naprawy Jaga są nie małe. Pierwsza rzecz to Jaguary nie są w modzie, druga to bida panie jest. Ostatnio widziałem ludzi co Octavią w kombi jechali i to jedynką. Ostatnio kolegę wiozłem, a przed nami Kia Sorento Chichot, chociaż dwójka .
Masz sale, sam wiesz czym przyjeżdżają ludzie. Ile tych wesel obskoczysz? A auto trzeba kupić, serwisować, ubezpieczenie opłacić.

X300 Sovereign 4.0
X-Type Executive 3.0
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #10 : Luty 11, 2011, 09:43:57 »

jesli popatrzysz na jaguary to duzo weselnych sie sprzedaje bo przestaja cieszyc sie zainteresowaniem....w lodzi sa dwa u jednego goscia i to zlote...powoli je sprzedaje.nie wiem czy to dobry pomysl...chyba tylko jako gratis do innej uslugi

pierwszy z brzegu...
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13868864
ta sama cena a zawsze ,,cadillac,,ludzie nie maja pojecia wiec nawet CADILLAC!!!
przepraszam wszystkich wlascicieli jaguara:)ale proponuje koledze cos slubnego bo chyba o taki chodzi.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 09:53:32 wysłane przez maradmar » Zapisane
Jakub
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #11 : Luty 11, 2011, 11:33:02 »

Teraz w autach do ślubu, króluje Chrysler 300C. Natomiast Lincoln czy Cadillac bylby znacznie gorszym wyborem niż Jaguar, gdyż pomijając ich egzotykę wynikającą z braku europejskiego stylu, to nie kojarzą się wprost z prestiżem, który Jaguar zapewnia. Cadillac w USA to auto dla mas.
Podany przez Ciebie przykład dwóch zlotych Jaguarów, które nie mają wzięcia jest chybiony. Sam też bym nie chciał pojechać takim do ślubu, bo trąci to tandetą i kiczem.
Bardziej zgadzam się z Choiną, młodzi z oszczędności wolą po rodzinie poszukać względnie nadającego się auta do ślubu. Pewnie wynika to z przekonania, że będzie to zaporowy koszt. A o dużych kosztach mowa głównie w przypadku aut wybitnie klasycznych z lat 60 i starszych z ubiegłego stulecia.
Tak więc temat wynajmowania aut do ślubu jest ciężki i raczej nie polecałbym zakupu takiego auta z nastawieniem na zarobek, bo można się przejechać. Jako poszerzenie już istniejącej oferty biznesu ślubnego tak, ale jako samodzielny sposób, nie.
Większa frajda wynika z faktu, że można znajomym zrobić przysługę i zawieść ich swoim autem.
Qwerty256
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #12 : Luty 11, 2011, 11:38:02 »

Tak naprawde to jesli chodzi o auta do slubu to wciaz kroluja lincolny town cary przedluzane i nieprzedluzane, ale to chyba najlepszy pomysl na zakup auta do slubu, sam swojego jaguara czasem wypozyczam i czasem lexusa, ale... jakby mial przedluzanego town cara to mialbym co tydzien kogos Uśmiech
Jakub
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #13 : Luty 11, 2011, 11:43:50 »

Każdego dnia mijam na trasie Łódż - Stryków dwa Town Cary, jeden biały, drugi czarny, oba jamniki. Miesiącami stoją przy trasie i się kurzą, a właściciel tylko je przestawia na noc na teren posesji, chyba aby jakiś kierowca TIR'a nie przysnął i się w nie nie wpieprzył.
maradmar
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #14 : Luty 11, 2011, 16:14:00 »

Jakub moze w stanach cadillac i lincoln w zwyklym sedanie jest dla mas ale bylem w tym roku na targach i wiem ze ciesza sie powodzeniem tak samo jak jamniki ...wiem ile podpisaly umow dwa ktore staly na targach...a te pod strykowem to padla i trudno tez zeby auta po 1000zl za kilka godzin  jezdzily kazdego dnia.dla mnie taki jamnik to dopiero kicz(jak caly biznes slubny) a jednak maja ogromne wziecie.
x300 sie przejadly wizualnie tylko tyle...bo i tak wiekszosc slubnych par nawet nie potrafi powiedziec czym konkretnie jechaly do slubu,mam tu na mysli starsze pojazdy

nie moj wybor nie moj problem wladujcie kolege w taniego przelatanego jaguara z gazem a za rok po kilku wyjazdach sprzeda go za pol ceny...

ps .jesli juz to jasny kolor i tylko jako uzupelnienie oferty(jako wartosc dodana) raczej bez zyskow z tytulu samego wynajmu.
a lodzki zloty jaguar stoi w komisie zamieniony na stypa
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 16:26:21 wysłane przez maradmar » Zapisane
Strony: [1] 2 Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Jagmarket  |  Znalezione na allegro, ebay itp. (Moderator: Choina)  |  Wątek: Szukam ładnego XJ X300 lub X308. « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!