Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Maj 22, 2012, 17:11:57
Strona główna Pomoc Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

www.4x4partner.pl/ Kliknij baner aby odwiedzić stronę. www.czescipodlasie.pl

JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Klub JCP i Forum  |  Wątek: Witamy po ataku hakerskim. 0 użytkowników i 2 Gości przegląda ten wątek. « poprzedni następny »
Strony: 1 2 [3] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Witamy po ataku hakerskim.  (Przeczytany 1548 razy)
Tygrys3
Moderator
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #30 : Grudzień 28, 2010, 14:42:12 »

niestety wszystko co zdołalismy zostało przywrócone  Płacz  ,wszystko możemy odtworzyc z naszych doświadczeń i przemyśleń więc myślę że

damy rade  winkvic

XJ-sport v8 1998 X308  
wichma
JCP club member
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #31 : Grudzień 28, 2010, 15:00:56 »

Pewnie, że damy rade...  yipee

Jak my nie damy to kto?  Mrugnięcie

Daimler Six 3,6 1988
lexxus
JCP club member
Forumowicz Executive

« Odpowiedz #32 : Grudzień 28, 2010, 17:07:18 »

Koledzy a czy mozna ustalić kto nas zaatakował?

S-type 3.0 > X-type 2.0d
GRUDZIĄDZ
Tygrys3
Moderator
Moderator Globalny
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #33 : Grudzień 28, 2010, 17:37:20 »

w trakcie śledztwa,ale na dobrej drodze  winkvic

XJ-sport v8 1998 X308  
naughtycat23
Użytkownik zbanowany
Forumowicz Daimler

« Odpowiedz #34 : Grudzień 29, 2010, 10:34:50 »

Yagofish już wie wystarczy jego zapytać  gdwizd

XJ12 SIII
kogutki
Administrator
Forumowicz Daimler

free milk for free cats

« Odpowiedz #35 : Styczeń 03, 2011, 22:02:14 »

Kolezanki i koledzy,

musze sie niestety odniesc do komentawania tego incydentu na forum jaguarclubpoland.eu gdzie
z dla nas nie jasnych powodow doszukuje sie jakichs glebszych intencji oraz sie sugeruje ze za
zniszczeniem naszej bazy danych stoimy my sami albo bardziej ja osobiscie.

dementuje oczywiscie jakiegokolwiek udzial naszych administratorow oraz moderatorow w manipulacji
ktora miala miejsce w dn. 19.12.2010.

ingerencja na naszym serwerze byla dosc bolesna, i nie byl to pierwszy taki incydent. wczesniejsza,
bezposrednia ingerencja w forum jednak miala na celu nie zniszczenie forum jak tym razem, tylko celowe
szpiegowanie i manipulacje dokonanych przez osoby, ktore teraz m.i. dyskutuja w dosc zlozliwy sposob
na w.w. forum. sprawcy wczesnieszych manipulacji zostali ujawnieni i usunieci z wiekszego wplywu na
forum i club.

apeluje do osob ktore braly udzial w tamtej niemerytorycznej dyskusji i zachecali m.i. do bezposredniej
przemocy wobec nas / mojej osoby, zarzucajac mi choroby psychyczne i inne ciekawostki, o troche
dystansu.

najbardziej bolesna dla mnie byla jednak skarga osoby, ktora do mnie pisala z sugestja, ze to ja
specjalnie skasowalem jego, dla mnie niewygodne komentarze i jako dowod na to podal fakt, ze
nadal istnieje post  http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,12624.0.html pod tytulem
Oblin Jaguar XK 120, ale dziwnym trafem w tym brakuje jego komentarzy. otoz oswiadczam, ze
postaramy sie przywrocic stare, interesujace, pomocne watki ktore zostaly zniszczone. w
cache google mozna jeszcze odnalesc ich oryginalne tresci, i na podstawie tego, odkad mial
miejsce atak na serwer, postaramy sie te watki zrekonstruowac. jest to dosc zmudna praca,
teksty mozna odzyskac z google cache, format oraz zdjecia juz nie. przy rekonstruowaniu
oczywiscie nie bede wstawial komentarzy, ktore nie sa mego autorstwa, tutaj licze na to, ze
kazdy kto ma na to ochote, ponawia swoje uwagi.

watek oblin jaguar xk120 byl wiec pierszym re-postem, dzis pokazaly sie nastepne re-posty
pod tytulem DS420 office car oraz tutorial na temat mp3 w s-type. jest to wylacznie chec, aby
odbudowac stary poziom, a nie dowod na to, ze caly atak zostal wymyslony w celu eleminacji
niewygodnych watkow z forum. kazdy stracony post, kazdy stracony watek jest bolesny i
mozemy tylko zachecac do tego, aby ponownie skomentowac takze re-posty.

o manipulacji na naszym serwerze zostaly poinformowane organy scigania, kopia dokumentu
zgloszenia zostala udostepioniona wszystkim moderatorom na forum, ktorzy moga potwierdzic
ten fakt. po zakonczeniu sledztwa bedziemy oczywiscie informowac o wynikach.

Strony: 1 2 [3] Do góry Drukuj 
JAGUAR FORUM POLAND  |  Dział Ogólny (Tematy Jaguarowskie i nie tylko)  |  Klub JCP i Forum  |  Wątek: Witamy po ataku hakerskim. « poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

toplista

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!